SCHOOL CHEF - KÓŁKO KULINARNE W J. ANGIELSKIM




Zajęcia kółka kulinarnego w języku angielskim „School Chef” prowadzone są według autorskiego programu p. Pajki jako innowacja pedagogiczna. Na pierwszym spotkaniu uczniowie zapoznali się z programem zajęć, zasadami BHP podczas gotowania oraz przydatnymi wyrażeniami i słówkami w języku angielskim. Na pierwszych zajęciach praktycznych uczniowie przyrządzili pyszne sałatki owocowe. Podczas zajęć młodzi kucharze mieli okazję przenieść się na chwilę do Nowego Jorku oraz Londynu;)
Na dzisiejszych zajęciach kółka kulinarnego uczniowie tworzyli niesamowite w smaku i kuszące swoimi kolorami koktajle owocowe oraz owocowo-warzywne. Uczniowie chętnie częstowali się nawzajem swoimi pysznościami. Wszystkim dopisywały dobre humory, a niektóre smaki były zaskakujące
Dziś przyrządziliśmy coś sycącego: gorące tosty z przepysznymi dodatkami według uznania. Pomidorki, ogóreczki a nawet myszki pojawiły się na zajęciach;) Uczniowie współpracowali ze sobą znakomicie, a efekty są widoczne obok.