SPIS ALERGENÓW

 

 Alergen nr 1: zboża zawierające gluten ( pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz )    oraz produkty pochodne

 

 

 Alergen nr 2: skorupiaki i produkty pochodne

 

 

 

 Alergen nr 3: jaja i produkty pochodne

 

 

 

 Alergen nr 4: ryby i produkty pochodne

 

 

 

 Alergen nr 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne

 

 

 

 Alergen nr 6: soja i produkty pochodne

 

 

 

 Alergen nr 7: mleko i produkty pochodne

 

 

 

 Alergen nr 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe  i produkty pochodne

                     

 

 

 

 Alergen nr 9: seler i produkty pochodne

 

 

 

 Alergen nr 10: nasiona sezamu i produkty pochodne

 

 

 

 Alergen nr 11: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg   lub 10mg/ w przeliczeniu na So2

 

                    

 

 

 Alergen nr 12: łubin i produkty pochodne

 

 

 

 Alergen nr 13: mięczaki i produkty pochodne

 

 

 Alergen nr 14: Gorczyca tj. musztarda, ziarnka gorczycy ,olej